Kropsterapi i Køge

Kropsterapi, er for dig som ønsker en krop i balance. At vælge at gå i kropsterapi er en investering i sin krop!

Hos mig handler det ikke om akutte sportsskader, belastninger og kontor-myoser, men om at få kroppen tilbage i balance igen.

Jeg arbejder med det centrale nervesystem, kropskemi, blokeringer og psykisk velvære.

Når jeg arbejder med kroppen er det derfor ofte kombineret med coaching eller hypnoterapi i et forløb, afhængig af hvor stresset at man er, og hvad som er roden til stressen.

Min de-stress massage er en blanding af mange forskellige stilarter, som jeg igennem årtier har udviklet og fundet frem til har en god effekt på vores krop når den er i fight and flight mode.

Det er en meget blid massage med varm mandelolie.

Massagen foregår normalt helt afklædt, men tildækket af et lagen de steder man ikke masseres. Der bruges varm olie på hele kroppen, ønsker man at have undertøj på skal det kunne tåle at få mandelolie. Man kan få et par standard engangstrusser gratis hvis det ønskes.

Kroppen masseres både med lange blide strøg, faste strøg og akupressur, kontra en sportsmassage som ofte er med tommel/knoer og kun på muskelgrupperne.

Ved at bruge håndfladen får man massage og berøring på hele kroppens overflade, og man vil aktivere det parasympatiske nervesystem.

Jeg bruger bla. elementer fra healingsmassage, pressur, tantramassage, Thai-massage, ayurveda, og alt er skræddersyet til den som ligger på briksen udefra en kort forgående samtale, og vil derfor være meget intuitiv og sjældent ens.

Berøring under massage aktiverer vores parasympatiske nervesystem, vores ro og hvile system. Så bla. at oxytoncin hormoner frigives i kroppen og hjernen, hvilket øger følelsen af ​​afslapning og ro i både krop og sind.

Massagen kan evt. udvides med 30 minutter infrarød varmebehandling for kun 250 kr. hvis man virkelige vil give den gas og forkæle sig selv maks. ( Skal bookes samtidigt med behandlingen )

Hvorfor virker en de-stress massage så effektivt som kropsterapi?

Fordi at vi aktivere alle de gode hormoner, som reducere de dårlige stress hormoner i vores krop.

De afspændende og smertedæmpende hormoner – Oxytocin – Kortisol – Serotonin – Dopamin. fremmede ord, men alle vigtige for at forstå hvorfor og hvordan massage påvirker os.

Kort fortalt aktiverer massage den del af hjernen som er forbundet med følelser af lykke og tilfredshed, og sænker samtidig mængden af stresshormoner, som giver os uro og på sigt kan nedbryde kroppen i bogstaveligt forstand.

Oxytocinkaldes også ”kærlighedshormonet” fordi det spiller en stor rolle i forholdet mellem elskende og mellem mor og baby. Men det har også en række andre positive effekter, bl.a. får det os til at afspænde og blive rolige, sænker stresshormon-niveauet og får blodtrykket til at falde. Effekten halveres efter få minutter, men den resterende mængde har vi glæde af længe efter. Oxytocin udløses primært ved berøring og dermed også massage.

Kortisolkaldes ofte et ”stresshormon”. Kortisol er problematisk når det findes i for store mængder over længere tid, og det er præcis hvad der sker når man er stressramt. Kortisol gør det bl.a. svært at sove og at slappe af, det giver uro i kroppen og på sigt nedsat immunforsvar og en række skader på kroppen. Under og sandsynligvis også en tid efter massage mindsker kroppen sin produktion af kortisol betydeligt.

Serotonin og dopamin hører til blandt de såkaldte ”lykkehormoner”, som øger vores glæde og lystfølelse og hæmmer angst, irritabilitet, smerte mv. Også disse hormoner frigives ved massage.

En amerikansk forskningsrapport fra 2005 viste at massage sænker kortisol med i gennemsnit 31 pct., mens serotonin og dopamin øges med 28-31 pct. Samlet peger forskningsrapporten på at massage kan være en meget effektiv metode til at få kroppen til at slappe af og til at dæmpe stress, samtidig med at følelsen af glæde og velvære aktiveres.

Kilder: “Cortisol decreases andserotonin and dopamine increase following massage therapy”,International Journal of Neuroscience, 115, 2005, “Physiological responses to touch massage in healthy volunteers”, Auton Neurosci.2010, “Emotional and physiological responses to touch massage”, ph.d.-studie, Umeå University, Sciencenordic.com, “Pleasant human touch is represented in pregenual anterior cingulate cortex”, Elsevier, 2012

Kilde: “Pleasant human touch is represented in pregenual anterior cingulate cortex”, Elsevier, 2012

Stressforløb - prøv kropsterapi

400.000 mennesker som er både børn, unge og ældre er ramt af stress hver eneste dag, og det tager folk måneder, nogle tager det endda år at komme tilbage til sit normale jeg, da de bliver ramt at kroniske tilstande eller depression som skyldes stress.

Der er ikke én årsag til depression. Sygdommen opstår formentlig som en konsekvens af flere forskellige faktorer, hvoraf stress er én af dem.

Ufordelagtige kombinationer af genetik, stress samt forstyrrelser i hjernens tidlige udvikling og optagelse af signalstoffet serotonin ser ud til at kunne forstærke hinanden

Hos et forløb hos mig tager vi det i dit tempo, og er økonomien en hindring finder vi en løsning så du kan få hjælp til:

  • At komme af med din stress / depression.
  • At fjerne og ændre på de årsager der er til din stress.
  • At ændre dine gamle uhensigtsmæssige tankemønstre, vaner og overbevisninger til nye og støttende.
  • At blive bevidst om dine egne værdier og behov, så du kan passe bedre på dig selv.
  • At blive klædt på til at forebygge og håndtere stress igen, enten fra dit arbejds- eller privatliv.
  • Lære visualiseringteknikker og meditataion

Stressforløb

Et stressforløb hos mig vil typisk vare 7-10 sessioner, og er tilpasses dit personlige behov. I starten vil vi mødes ca. 1 gang om ugen, og efterhånden som du får det bedre vil der gå længere tid mellem sessionerne.

Du vil løbende blive klædt på med viden og værktøjer til at hjælpe dig med at håndtere stressen.

Har du begyndende symptomer vil vi sammen kigge på hvor og hvornår dine symptomer opstår og om der kan laves noget om i din dagligdag. Du er måske allerede sygemeldt, eller på vej til det, symptomerne har været der længe og du kan ikke overskue ret meget mere.

I så fald, starter vi der hvor du er og hvor det giver mest mening for dig. Jeg tager altid udgangspunkt i den enkelte, for at du kan få det bedste resultat og komme godt videre med dit liv.

Stress pakker

Jeg tilbyder forskellige stresshåndteringspakker, som du kan læse mere om herunder. Fælles for dem alle er at du efter endt forløb vil have:

Pakke 1: Helt almindeligt stressforløb

Dette forløb er for dig der ønsker de rette værktøjer og hjælp og som er i stand til at stå på egne ben mellem sessionerne. En erfaren og dedikeret stresscoach og hypnoterapeut som ved hvor du er, og hvad som der skal til, for at du kan genfinde glæden, energien og overskuddet igen.

7 personlige eller online sessioner af ca 60-90 minutter, afhængigt af behovet på dagen.
Individuelle værktøjer som støtter dig i din proces.

Din investering 5.500 Kroner

Pakke 2: Udvidet stressforløb for private

Dette forløb er for dig der ønsker de rette værktøjer og hjælp, men som også har brug for støtte, råd og værktøjer undervejs mellem sessionerne. Her bliver den pårørende også klædt på til at hjælpe den stressramte. En erfaren og dedikeret stresscoach og hypnoterapeut som ved hvor du er, og hvad som der skal til, for at du kan genfinde glæden, energien og overskuddet igen.

10 personlige eller online sessioner af ca 60-90 minutter, afhængigt af behovet på dagen.
Individuelle værktøjer som støtter dig i din proces.

Lære selvhypnose, som kan hjælpe dig med at fjerne negative mønstre og følelser. Lære mediataion, som er det bedst stress reducerende værktøj til dato. Gratis støttende rådgivende via korte samtaler og mail i hele forløbet

Din investering 9.500 Kroner

Betaling

Beløbet betales samlet ved forløbets start eller kan deles i 3 rater:

Rate 1: Betales ved forløbets start

Rate 2: Betales efter 30 dage

Rate 3: Betales efter 60 dage

Husk at spørge din arbejdsplads om de vil betale for forløbet. Det vil de tit. Deres investering er lille i forhold til omkostningerne til en sygemelding eller tab af den manglende produktivitet, der altid følger med stress.

Lyder det som noget for dig?

Så ring til mig på +45 50 18 18 78 og få en uforpligtende snak om hvilket stressforløb der er det rette for dig. Du kan også skrive til mig info@koege-hypnose.dk, så hører du fra mig.