Denne vejledning er beregnet til at indføre dig i brugen af Zoom.

Det virke måske uoverskueligt, men er ganske ligetil at gå til hvis ma prøver.

Kom godt i gang

Brugen af Zoom er meget lig brugen af Skype. Vi foretrækker Zoom, fordi den ser ud til at håndtere mindre hurtige internetforbindelser bedre end Skype.

For at bruge Zoom skal du bruge:

 • Et videokamera, normalt indbygget i din enhed eller et separat web-kamera.

 • En mikrofon, normalt indbygget i din enhed, eller separat tilkoblet.

 • En god internetforbindelse

 • Zoom programmet (også kaldet Zoom-klienten) installeret på din enhed.
  Zoom har klienter til PC (Windows), Mac, iOS og Android.
  Installer Zoom-klienten i god tid inden mødet
  Det tager få minutter at gennemføre installationsprocessen og det anbefales, at du foretager installationen før dit første Zoom møde.
  For at installere Zoom på en PC eller Mac, kan du klikke på følgende link: https://zoom.us/client/latest/ZoomInstaller.exe
  Dette vil downloade klienten til din maskine. Du skal derefter klikke på den downloadede fil, og installere på den måde, du normalt installerer software på din enhed.

 • For at installere Zoom på en iOS enhed ( iPad eller iPhone), kan du klikke på følgende link til App Store: https://apps.apple.com/us/developer/zoom/id530594111 (Vælg Zoom Cloud Meeting)
  For at installere på en Android enhed, kan du klikke på følgende link til Google Play:https://play.google.com/store/apps/developer?id=zoom.us (Vælg Zoom Cloud Meeting)
  For at opnå det bedste resultat anbefales det, at du sørger for at have installeret klienten inden dit første møde, så værten eller de andre mødedeltagere ikke skal vente.

  Den nemme måde at komme i gang på

 • Når vi inviterer dig til et Zoom-møde, vil du per mail eller sms modtage et link, som typisk ser sådan ud: https://us06web.zoom.us/j/4550181878

 • Bruger du en PC eller Mac og klikker du på linket, uden at have Zoom-klienten installeret endnu, vil du blive bedt om at downloade og installere klienten, inden du bliver forbundet til mødet. Hvis du allerede har klienten installeret, bliver du forbundet til mødet med det samme.

Vejledning til brug af Zoom til videomøder

Deltag i et møde
Sørg for at have installeret Zoom klienten som beskrevet tidligere, i god tid INDEN mødet starter. Start deltagelse af mødet ved at klikke på det link vi har sendt dig.

Hvis du ikke har et mødelink, kan du stadig koble op til mødet ved at starte Zoom og koble op manuelt.

Denne metode er nyttig, hvis du kender mødets ID, eller hvis du vil deltage i et møde med en vært, du har holdt møde med før. Mødets ID svarer til et “telefonnummer” for værten. Mødets ID står i det link du oprindeligt fik fra værten eller det er gemt i klienten fra et tidligere Zoom møde.

Hjemmeriets møde ID er typisk: 4550181878

Klik på den store blå knap “Join a Meeting”, som åbner en ”Join Meeting” dialogboksen.

Indtast møde-ID, hvis du har det, eller brug pilen ned for at få vist en liste med tidligere møder.

Du kan ændre dit navn, der identificerer dig i mødet i det andet tekstfelt.

Klik på Join knappen og videoskærmen åbnes.

Du vil derefter blive bedt om at læse og acceptere forretningsbetingelserne.

Oprettelse af en gratis konto eller ikke

Du kan deltage i et Zoom møde som gæst uden nogen konto, dvs. uden at have registreret dig hos Zoom. Vi anbefaler dig til at oprette en gratis Zoom-konto. Det gør brugen nemmere ved gentagne brug af Zoom. Du kan tilmelde dig en gratis konto på https://zoom.us/signup.

En gratis konto er faktisk ret funktionsrig. Du kan ganske gratis deltage i alle Zoom møder og du kan selv være vært for Zoom møder. Den eneste begrænsning med en gratis konto er at, hvis du er vært for et gruppemøde (dvs. et møde med 3 eller flere personer) så er mødets længde begrænset til 40 minutter. Når køge hypnose er vært for gruppemøder, er der ikke denne begrænsning på mødets længde.

Vejledning til brug af Zoom til videomøder Nyttige knapper

Når du er koblet til mødet, vises værtens kamera samtidig med dit og andres kameraer i et videovindue på skærmen. Du kan klikke i øverste højre hjørne eller dobbeltklikke i midten for at skifte mellem fuldskærmsvisning eller visning i et vindue.

BEMÆRK: Det grafiske layout af videovinduet kan variere afhængig af enhedstypen, dvs. hvorvidt du bruger en PC, Mac, iOS eller Android. Forskelle i layout kan betyde af placeringen af knapper og lignende varierer, så du eventuelt skal finde efter knapperne andre steder end beskrevet her. Tilsvarende opfører PC og Mac sig anderledes i kraft af brugen af mus, i modsætning til iOS og Android. Lad dig derfor ikke forvirre af følgende beskrivelse (som er møntet på en PC) – du finder tilsvarende knapper og muligheder på anden vis på de øvrige enhedstyper.

Når du flytter musen hen over videovinduet, vises en værktøjslinje nederst på skærmen. I venstre side vises et mikrofonikon og et videokameraikon

Du kan bruge mikrofonikonet til at slå lyden fra (ved gruppemøder). Klik på den opadgående pil (^) til højre for ikonet, som åbner en popup-menu med forskellige lydindstillinger og valg afhængigt af din enhed.

Du kan bruge videokameraikonet til at slå din video fra (nyttig, hvis din internetforbindelse er langsom). Den opadgående pil (^) til højre for videokameraikonet åbner en popup-menu med forskellige videoindstillinger og valg afhængigt af din enhed.

I midten vises

1) Participants – Se hvem der deltager i mødet
2) Chat – Se og skriv besked under mødet
3) Share Screen – Vis din skærm til andre mødedeltagere 4) Record – Optag møde (med værtens tilladelse)
5) Reactions – Tilkendegiv din reaktion

I højre side vises ”Leave Meeting” knappen

Brug denne knap for at forlade mødet

Taler- og gallerivisninger

I øverste højre hjørne er en knap, der skifter mellem

Vejledning til brug af Zoom til videomøder

1) Talervisning, hvor videoen af den aktuelle taler fylder det meste af skærmen og videoen fra de andre deltagere er i små miniaturebilleder øverst eller til højre på skærmen. Talervisning fungerer godt, når mødet involverer op til fire personer.

2) Gallerivisning, hvor videoen for hver deltager har samme størrelse. Gallerivisning fungerer godt for større grupper

Tip og fejlfinding

Det største problem, ved brug af Zoom (eller ethvert andet webmødesystem) er langsomme eller ustabile internetforbindelser. Her er nogle ting, du kan gøre, hvis du oplever dette problem:

– Hvis du deler fil- eller fotodeling med et eller andet online system, skal du starte computeren i god tid før mødet, så enhver synkronisering kan afsluttes før dit mødestart.

– Afslut andre programmer, f.eks. browsere, der muligvis bruger båndbredde i baggrunden.

– Hvis du bruger WiFi, skal du sikre dig, at du får et stærkt signal ved at placere dig så tæt på WiFi- basestationen som muligt.

– Hvis du deler din internetforbindelse med andre, skal du bede dem om at minimere deres brug, mens du er til møde.

– Brug telefonen til lydforbindelsen.
– Prøv at slå din video fra.
– Prøv din smartphone eller tablet til forbindelsen i stedet for en computer.

Du kan eventuelt øve dig på et test Zoom møde ved at klikke her https://www.zoomgov.com/test